New In Store

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adip is cing elit, sed do eiusmod tempor

Categories :

Let’s connect

Bestil inden kl. 14:00 og få din pakke i morgen.

Søg

Image Alt

Wolfgear.dk

  /  Artikler   /  TFC – Kender du Team Fighting Championship? Råt og brutalt!
Team Fighting Championship

TFC – Kender du Team Fighting Championship? Råt og brutalt!

Her på Wolfgear elsker vi kampsport! Vi dyrker selv kampsport og vi elsker at se på kampsport. Nu vildere det er nu bedre og med Team Fighting Championship bliver det ikke vildere!

Hvad er Team Fighting Championship?

Kort fortalt minder Team Fighting Championship ved første øjekast mest om en hooligan-slåskamp under en smule mere ordnede forhold. Du er sandsynligvis allerede bekendt med UFC, som står for Ultimate Figthing Championship, en hård og brutal konkurrence hvor deltagerne kæmper MMA, men sammenlignet med TFC blegner UFC.

For selvom det er regler i TFC er de sparsomme. I TFC mødes to hold med hver fem kæmpere, det hold der står op til sidst har vundet. Holdene har desuden mulighed for at have fem ekstra fightere med, som kan stå klar hvis nogen går ud med skader og det er noget der sker ofte.

Simple men brutale regler

Reglerne er simple, alle former for kampsport er tilladt og det er tilladt at sparke folk der ligger ned i hovedet eller trampe på dem, akkurat som vi kender det fra gode gamle japanske Pride. Når kampen starter flyver de to hold mod hinanden og som udgangspunkt går man 1 mod 1, men det er først når den første mand går i gulvet at det bliver rigtig vildt. Det giver nemlig muligheden for at man kan hjælpe sine holdkammerater og så kan man pludselig være 2 mod 1 i stedet. Kampene slutter samtidig stort set altid med at der kun er en tilbage fra det tabende hold, som nu må møde fem andre kæmpere på en gang, der er altså tale om 5 mod 1 og der bliver ikke holdt igen! Samtidig er der hele tiden fem dommere til stede, så der kan være nogenlunde kontrol med kampene, da der er så mange fightere i gang på en og samme tid.

Minder mest af alt om PRIDE for hold

Dem der følger med i kampsport, er helt sikkert bekendt med det japanske fænomen PRIDE. PRIDE var starten på UFC, men på grund af de stort set ikke eksisterende regler og det faktum at det var mere end normalt at se folk blive sparket 10 gange i hovedet, mens de lå ned, gjorde at det ikke ligefrem var en publikumssport eller det var det måske, men det var umuligt at tiltrække sponsorer til en så voldsom sportsgren og for øvrigt for voldsomt til at blive sendt på de mere etablerede sportskanaler.

Det begrænsede naturligvis sporten og derfor udviklede man det mere stuerene UFC, hvor der er langt mere strikse regler end hvad det var tilfældet med PRIDE. Mange PRIDE kæmpere røg direkte over og kæmpede i UFC og TFC vil helt sikkert løbe ind i samme problematikker som PRIDE. Derfor kan vi nok forvente at se en videreudvikling af kampsporten de næste par år, i hvert fald hvis den skal tage rigtig fat.

Der er stadig taktik involveret

Hvis du ser en omgang TFC, kan man hurtigt blive foranlediget til at tro, der bare er tale om en række slagsbrødre der løber ind og banker løs på hinanden, uden nogen former for taktik. Der er dog nogle TFC hold der er sådan, især det Polske hold har ry for at være en omgang store og brutale mænd, der for alt i verden vil knække deres modstandere midt over.

Men kigger man nærmere på eksempelvis det amerikanske hold, vil man opleve at der er langt mere taktik involveret end man lige formoder. Det samme gør sig gældende med praktisk talt al kampsport, det kan godt være det ligner umotiveret vold, men det er absolut lige så taktisk som en omgang skak! Og især fordi der er 10 fightere på banen på en gang, kan det mindste forkerte eller rigtige træk have afgørende betydning for hele holdet.

Se en kamp med USA (New York) mod Riga

Indtil videre kun få officielle hold

Der findes på nuværende tidspunkt ikke meget mere end 6-7 officielle TFC-hold, men vi er sikre på at der snart er mange flere teams at finde og det skal blive spændende at følge! De fleste teams kommer i øvrigt fra Østeuropæiske lande, som også er kendt for generelt set at have rigtigt mange dygtige fightere.

Se Polen mod Sverige

Henrik Bondtofte er Co-founder af Wolfgear. Henrik dyrker flere former for træning, primært løb og styrketræning møntet på forhindringsløb samt muay thai.

You don't have permission to register
X