New In Store

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adip is cing elit, sed do eiusmod tempor

Categories :

Let’s connect

Bestil inden kl. 14:00 og få din pakke i morgen.

Søg

Image Alt

Wolfgear.dk

  /  Artikler   /  Nordic Race Burn Out, Race Report
Nordic Race - The Burnout

Nordic Race Burn Out, Race Report

Mit første forhindringsløb nogensinde, var Burn Out sidste år, samme tid og samme sted. Jeg var derfor meget spændt på igen, at skulle deltage, både for at se hvor meget jeg havde rykket mig, men ikke mindst for lige at få bekræftet, at det ikke bare var endorfinerne fra sidste år, der fortalte mig at BurnOut var det fedeste løb, jeg nogensinde har prøvet. Et år var gået, og jeg havde løbet en små 6-7 forhindringsløb siden, så der var store forventninger til en bedre tid og en rigtig fed oplevelse!

Hvad er BurnOut?

BurnOut er en af Nordic Races forhindringsløb, der løbes i ekstremt kuperet terræn med masser af bakker.

Dette kombineret med masser af mudder, der bliver vedligeholdt af vandkanoner, giver en helt unik racebane. Banen er ca. 2 km lang og skal løbes igennem 4 gange, før man til sidst når målstregen.

Amager motocross bane - The BurnOut

Amager motocross bane – The BurnOut

Der er ca. 20 forhindringer på banen, så man skal altså alt i alt igennem 80 forhindringer, fordelt på 8 km løb. I år var der lavet en del ændringer på banen, og banen var uden tvivl blevet lidt sværere at komme igennem. Der var blandt andet sat irske bænke op, lige som man kom op af de store bakker og andre strategiske steder, der bare gjorde løbet en smule hårdere end sidste år. Det var vores egen opfattelse og samtidig noget vi hørte fra mange, der også var med sidste år. I år deltog der intet mindre end 1500 løbere, hvor af omkring 1200 gennemførte løbet.

Tilbage til vores deltagelse

Dagen forinden, havde jeg sammen med min racebuddy Giang Le også deltaget i Reborn In Hell, et ret så grænseoverskridende løb, sammenlignet med alle andre løb jeg har deltaget i – der kommer en særskilt rapport for det løb, så jeg vil ikke komme nærmere ind på det i denne artikel.

Vi vågnede derfor op med halvømme stænger, på trods af vi havde taget den med ro til Reborn In Hell. Vi havde forinden haft store planer om at komme op i god tid, og få en solid morgenmad, så der var mulighed for et pre-meal til inden løbet – men sådan skulle det ikke gå. Vi sov over os, og det endte med at vi sad på Hard Rock Café, godt halvanden time før vi skulle løbe. Billetterne var kun lige bestilt på et hængende hår, så vi var desværre blevet sat til at løbe i det allersidste heat, heat 7!

Da vi ankom til Amager Motorcrossbane, var det akkurat som jeg huskede det, bortset fra at vejret var dårligere, og der ikke var lige så mange tilskuere. Dette skyldes dog højst sandsynligt, at vi kom relativt sent til løbet, da vi som sagt først skulle ud, og løbe kl. 15.

De første heats

Det første heat, eliteheatet startede kl. 10 og den hurtigste løber fra dette felt, blev da også vinder af BurnOut, og vinderen var ligesom det var tilfældet sidste år, adventure løberen Jonathan Bay. Han kom ind på lige under 50 minutter, en imponerende tid og godt ti minutter efter, kom den hurtigste kvindelige løber ind, Maria Welin. Vi nåede desværre ikke selv at opleve de hurtigste løbere, men der har uden tvivl været godt knald på!

De senere heats og vores heat

Da vi ankom var der gang i heatsne, men man kunne godt mærke, at det ikke længere var de hurtigste løbere der var på banen. Gejsten hos publikummet, var da heller ikke så høj, som jeg husker den fra sidste år, men igen er jeg overbevist om at det udelukkende skyldes det dårligere vejr. Mange var på vej hjem da vi ankom – der var dog stadig masser af gang i arrangørerne, som buldrede derudaf på højtalerne, imens dance/techno musik blev kastet rundt på banen.

Mange langsomme løbere

Da vi kom i gang med vores heat, blev vi ret hurtigt opmærksomme på, at der da vist primært var tale om hygge løbere. I hvert fald fik vi lynhurtigt taget føringen, men relativt hurtigt begyndte der desværre at opstå køer ved forhindringerne – især ved de irske bænke, tog folk sig god tid, og flere prøvede mange gange og var ikke specielt motiveret til at flytte sig. Det syntes jeg var rigtig ærgerligt for os, der gerne ville forbi, men det siger næsten sig selv, at dem der løber i de sidste heats er dem, der bare vil have et hyggeligt løb ud af det, og fred være med det, det skal der også være plads til!

Til BurnOut er der mange stejle bakker, lige noget for en bakkesprinter!

Til BurnOut er der mange stejle bakker, lige noget for en bakkesprinter!

Jeg kom selv ind på 64 plads, med en tid på 1 time og fire minutter som jeg er fint tilfreds med, taget i betragtning, at jeg flere gange måtte stoppe op og afvente. Det var hurtigere end sidste år, hvor jeg ikke endte i køer og hvor jeg syntes at banen var lettere. Næste år bliver billetten bestilt i god tid, så der kan løbes i eliteheatet i stedet 😉

Alt i alt, var eventet endnu engang mega fedt! Det kan slet ikke beskrives hvor gode NordicRace er til at afholde disse løb, de har så bestemt sat sig på tronen herhjemme i forhold til forhindringsløb. Det hårdeste løb jeg har deltaget i er stadig Evolution Race Polar Edition, men der er ingen tvivl om at BurnOut er det sjoveste løb af dem alle, i hvert fald for mit vedkommende!

Henrik Bondtofte er Co-founder af Wolfgear. Henrik dyrker flere former for træning, primært løb og styrketræning møntet på forhindringsløb samt muay thai.

Skriv en kommentar

You don't have permission to register
X