New In Store

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adip is cing elit, sed do eiusmod tempor

Categories :

Let’s connect

Bestil inden kl. 14:00 og få din pakke i morgen.

Søg

Image Alt

Wolfgear.dk

  /  Artikler   /  Inov8 X-talon 200 test og anmeldelse
X-talon 200 fra Inov8

Inov8 X-talon 200 test og anmeldelse

Inov8 X-talon 200 er den første trailsko på markedet, der decideret er lavet specifikt til forhindringsløb også kendt som OCR (Obstacle Course Racing), en sport der på nuværende tidspunkt, er verdens hurtigst voksende sportsgren.

Derfor er det da heller ikke så underligt, at mange sportsmærker, er begyndt at fokusere på sportsgrenen. Som tidligere nævnt, var Inov8 først til at udgive et par sko, men mange andre er på vej på markedet. X-talon 200 udkom i januar, hvor vi fik fingrene i et par, fra den første sending. Vi har i en længere periode testet dem og blandt andet løbet i dem til Burn Out på Amager motocrossbane, som arrangeres af NordicRace og vi er nu parat, til at give en anmeldelse af skoene.

Specifikationer
Vi starter med at tage et kig på specifikationerne for X-talon 200. Skoen vejer 200 gram, skoen er unisex og kommer derfor også kun i en farve, neon gul og rød – de er med andre ord, et par sko man ligger mærke til også under løb med masser af mudder. På sålen finder man 8mm x-talon knopper og har et drop på 3mm.

Skoen har en lav mellemsål, der sikrer en god kontakt med underlaget og en profileret sål. Skoen er en smule bred, især på forfoden, for mit vedkommende gør det at jeg kan bruge skoen i min normale størrelse, har du smalle fødder, kan det dog godt være, du skal prøve dig med et par mindre end du normalt bruger. Udover at de er bredde, er der rigtig god plads til tæerne og så er overdelen ventileret.

Meget bløde, men samtidig ekstremt stødabsorberende og beskyttende
Hvis du ligesom undertegnede er vant til at løbe i trailsko fra Salomon, vil du opdage at X-talon 200 er langt blødere og på trods af dette, er beskyttelsen af dine fødder lige så god – hvilket er ret imponerende. Vi har prøvet at hamre skoen ind i både grene og sten under løb, uden at det kunne mærkes. Dette skyldes blandt andet den specielle gummitå bumper, der sidder på fronten af skoene som tilføjer ekstra beskyttelse, i mod sten og andre hårde genstande man kan ramme ind i under både forhindringsløb og offtrail. Denne funktion er også rigtig god under forhindringsløb hvor man tit hamrer fødderne ind i mure der skal forceres.

Skoenes greb er takket være de specielle X-talon gummi klamper ekseptionelle. Især når man løber i blød og mudret jord, kommer deres forcer til syne, man står nemlig rigtig godt fat, vi har også testet skoene på is og i sne og her var de enormt gode at løbe i og der skulle være meget is, førend at det blev svært at blive stående på fødderne.

Du skal ikke være bange for at dine X-talon 200 bliver våde eller mudret til, jeg har både prøvet at svømme med dem og løbe i dyb mudder til Nordic Race Burnout og det er som om at mudderet preller af på skoene og de bliver lynhurtigt tørre igen, selv når de har været helt gennemblødte.

Den perfekte forhindringsbanesko
I min optik er der ikke den store tvivl om at dette er den bedste sko på markedet til forhindringsløb, samtidig er det en super god trailsko og især hvis man godt kan lide at løbe off trail som undertegnede. Skoene er samtidig rigtig gode til at klatre i, da de giver sig og på grund af det gode grip, som virker på stort set alle overflader.

X-talon 200 har et fanstistik grip - her i brug under BurnOut

X-talon 200 har et fanstistik grip – her i brug under BurnOut

Dette bliver muligvis de første par løbesko, som jeg kommer til at skifte ud med selvsamme par, når de er blevet slidt ned. På nuværende tidspunkt, er X-talon 200 den bedste trailsko jeg nogensinde har prøvet! X-talon 200 får derfor mine varmeste anbefalinger.

You don't have permission to register
X